01 februari 2009

Minisemlor


I dag bakade jag semlor..mini varianter med hjortron! I morgon ska vi till min pappa och äta middag och då tänker jag överaska med de här goda kaloribomberna, mums!

Här kommer receptet:
25 g jäst
2,5 dl mjölk
0,5 dl socker
3,5 dl mjöl
Värm mjölken till fingervarmt blanda i jästen sedan socker och mjöl. Arbeta degen ca 10 minuter och jäs sedan 30 minuter.

75 g rumstempererat smör
0,75 dl socker
1 ägg
1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
3,5 dl mjöl
Rör smör och socker smidigt. Blanda sedan i resterande ingredienser i degen och arbeta i 10 min. Låt jäsa 30 minuter.
Gör sedan bullar i valfri storlek och jäs en sista gång 30 minuter.
Pensla med ägg och grädda i 250 grader varm ugn i 6-8 minuter.

250g mandelmassa
3 dl grädde
Hjortronsylt eller hjortron.
Skär av ett lock och gröp ur. Blanda inkråmet med riven mandelmasssa samt lite grädde och fyll bullarna. Spritsa sedan lättvispad grädde och toppa med hjortron eller hjortronsylt. Lägg på locket och pudra med florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar